Muhalefet liderlerinden istismar tepkisi: İnsanlık suçu

İsmailağa Cemaati’nin kollarından Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını müridiyle ‘evlendirdiğinin' ortaya çıkmasının ardından, çocuk istismarına siyasilerden de tepki geldi.

İktidar kanadından ilk tepkiyi akşam saatlerinde Twitter'dan paylaşım yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gösterirken, muhalefet liderleri istismarı lanetledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın davaya müdahil olacağını açıklamasının ardından muhalefet liderlerinin konuya ilişkin Twitter'dan yaptıkları paylaşımlar şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: 6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir! Şerefsiz ve haysiyetsiz muamelesi de görecektir! Hak ettiğinizi bulacaksınız!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; Büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz! Evlatlarımızı tüm kirli ellerden her daim koruyacağız!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: 6 yaşında bir kız çocuğuna cinsel dürtüyle yaklaşmak ağır bir insanlık suçudur. Bu konu derhal aydınlatılmalı, akıllarını ve vicdanlarını yitirerek bu suça ortak olan sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: 6 yaşındaki çocuğu istismar etmek alçaklıktır, zulümdür. Bunun adı açıkça tecavüzdür. Biz var gücümüzle adalet arayan H.K.G.’nin yanındayız. #Çocukistismarı bu topraklardan silinene kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş: 6 yaşındaki çocuklara tecavüz eden, tecavüzü teşvik eden, Enes Kara'yı intihara sürükleyen cemaatleri, tarikatları ülkemizde istemiyoruz! İnsanlık düşmanlarına 3-5 oy için hoş görünmeye çalışanlar dostumuz değildir! Oyları batsın, güçleri batsın! #TarikatlarKapatılsın

EMEK Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: 6 yaşında çocuğun “evlendirilmesi” diye bir şey olmaz. Bu düpedüz #cocukistismarı’dır! Münferit değil gerici zihniyet ve sistem sorunudur. Tarikatlarla iç içe geçmiş devlet mekanizmasında çocuklarımız güvende değil. Bu düzen değişecek, gerçek laiklik ellerimizde yükselecek.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Nerede yeri var bu rezaletin? Ne dinde ne de herhangi bir inançta... Ne Türklükte ne insanlıkta... Tırnaklarım avuçlarımı yırtıyor, dudaklarıma kan oturdu, "öfke" sözcüğü yetmiyor hâlimi anlatmaya!

(HABER MERKEZİ)